Tehtävänä oli tutustua Kira Weckmanin videoihin, joissa hän kertoo taustastaan, catering-alan yrittäjyydestä sekä suomalaisesta ruoasta.
Suomalaisuus voidaan tuoda esille ruoan kautta puhtailla kotimaisilla raaka-aineilla, ruokakulttuureilla sekä käyttämällä sesongin mukaisia raaka-aineita.
Catering-alan yrittäjän on hyvä olla tuttu ruoanvalmistuksen kanssa ja tämän lisäksi myös viinien ja juomien. On myös hyvä jos on kokemusta kunnon asiakaspalvelusta. Kira Weckman itse on opintojen ja työskentelyn ohella ollut myös mukana kilpailuissa ja kirjoittanut kirjan. Verkostoitumisesta on yrittäjälle paljon hyötyä ja mikäli mainetta saa jo jonkin muun kautta ei tarvitse panostaa niin paljon markkinointiin. Asiakaskuntakin voi olla laajempi mitä laajempi kielitaito yrittäjällä ja henkilökunnalla on
Catering tapahtuman prosessissa on monta vaihetta, jotka ovat:
- Markkinointi
- Tarjouspyyntö asiakkaalta ->
Mitä, kenelle, miten? Paikka ja aika? Toiveet ja resurssit? Kohderyhmä & Toiveet?
- Asiakkaan toiveet ->
- Suunnittelu, menuehdotus ja tarjous ->
- Asiakkaan toiveet ->
- Muokkaukset ->
- Tilausvahvistus ->
- Reseptit ->
- Tilaukset ->
- Misaus ->
- Catering tilaisuus ->
- Purku ja jälkityöt
Elämyksiä catering-yritys tuo kunnolla suunnitellulla ruoalla ja siihen yhdistetyillä juomilla sekä laadukkaalla asiakaspalvelulla.
Kira Weckman valmisti 3 suomalaista sormisyötävää, jotka oli tehty suomalaisista raaka-aineista ja toivat esiin suomalaisia makuja.
Käytetyt raaka-aineet sormisyötävissä olivat:
1. Varhaisperuna, luomukananmuna & nokkonen
2. Tyrnimarinoitua silakkaa, siemennäkkäriä & piparjuurikermaa
3. "Minivuohenjuustosalaatti"; Kolatun tilan vuohenjuustoa, närpiön tomaattia & meiramihunajaa
Tehtävänäni oli suunnitella yllä olevien kolmen sormisyötävän lisäksi yksi makea sormisyötävä. Suunnittelemani sormisyötävä on lettu puolukoilla, vaniljakermakreemillä sekä kinuskikastikkeella.
Raaka-aineissa on suosittu luomu- ja paikallisten yrittäjien tuotteita.
Alussa paistoin lettuja, joihin laitoin täytteeksi hieman muussattua itse kerättyä puolukkaa. Sen lisäksi vatkasin kermavaahdon, johon laitoin sekaan vaniljatuorejuustoa ja hieman sokeria. Tämän kyseisen kreemin laitoin puolukoiden päälle. Sitten valmistin kinuskikastikkeen, rullasin letun rullalle ja laitoin kinuskikastiketta letun päälle. Lopussa lettu tulee leikata pienempiin osiin, jotta se on sopivan kokoinen sormisyötäväksi.
Mikäli lettu tuntuu hankalalta koostumuksen vuoksi, voi sen korvata esimerkiksi pannarilla tai vohvelilla. Makuyhdistelmä puolukka, vaniljakermakreemi ja kinuski sopii yhteen täydellisesti ja jälkiruoka tuo mieleen syksyn.
Lähteet:
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 2020. Hotelli-, ravintola- ja matkailualan koulutusyksikkö. Moodle. Kiran presentaatio - Suomalainen ruoka ja cateringyrittäjän työ. Katsottu: 16.9.2020.
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 2020. Hotelli-, ravintola- ja matkailualan koulutusyksikkö. Moodle. Kiran Suomi sormisyötävää vol.1 Neitsytperuna -video. Katsottu: 16.9.2020.
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 2020. Hotelli-, ravintola- ja matkailualan koulutusyksikkö. Moodle. Kiran Suomi sormisyötävää vol 2 Silakka ja näkkäri -video. Katsottu: 16.9.2020.
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 2020. Hotelli-, ravintola- ja matkailualan koulutusyksikkö. Moodle. Kiran Suomi sormisyötävää vol 3 Kolatun Waldemar. Katsottu: 16.9.2020.
Kommentit
Lähetä kommentti