Tehtävänäni oli valita jokin ruokamatkailukohde, joka sopisi johonkin ruokamatkailun painopisteeseen. Kohdetta tulisi havainnoida verkkosivujen ja asiakkaiden kokemusten kautta ja mahdollisesti oman kokemuksen kautta. Kohteesta tulisi havainnoida miljööta, ruokatarjontaa, palvelua, asiakkaita, suomalaisuuden näkyvyyttä, tarinaa, elämyksellisyyttä, myyntiä ja tuotteistusta ynnä muuta sellaista.
Valitsin kohteeksi Restaurant Utsu Levillä, jossa olen itse käynyt viime talvena. Tuolloin paikka oli vielä nimeltään Ravintola Aurora Sky. Valitsin kohteen, koska se on yksi parhaimia ravintolakokemuksiani ja sopii mielestäni tehtävän antoon täydellisesti. Siellä tulee selvästi esille skandinaavisuus ja pohjoisen maut. Miljöönsä vuoksi kokemus on vieläkin parempi ja ravintola kuuluu mielestäni taste of place ruokamatkailun painopistealueeseen, mutta siinä on myös pure pleasure ruokamatkailun painopistealuetta. Ravintola sijaitsee tunturilla Levin Iglujen yhteydessä. Ravintolassa on 2 kerrosta; alakerrassa nautitaan ruoasta ihanan takkatulen äärellä ja yläkerrassa on lasikatto, jossa voi nauttia tähtitaivaasta ruokailun aikana tai hyvällä tuurilla jopa revontulista. Ravintola on vastaanoton yhteydessä ja se on rakennettu kodan muotoon. Paikassa on mielestäni erittäin ihana tunnelma. Tuolloin asiakkaat koostuivat majoittuvista sekä ulkopuolisista asiakkaista. Joukossa oli niin ulkomaalaisia kuin kotimaalaisiakin asiakkaita, yksittäisiä ja pieniä ryhmiä esimerkiksi pikkujouluaikaan. Palvelukin oli hyvää ja asiantuntevaa. Valitsimme 6 ruokalajin menun ja otimme lisäksi viinipaketin. Tarjoilija tarjoili meille viinit ihanian tarinoiden viinin alkuperään liittyen kera ja minusta aivan mahtava juttu oli, kun kokit itse tarjoilivat ruoan pöytiin ja kertoivat mitä ruoka sisälsi. Ruokakokemus oli aivan mieletön ja valehtelematta yksi parhaimpia kokemuksiani. Annokset olivat todella hyviä, kauniisti aseteltuja ja niissä tuli suomalaisuus ja suomalaiset raaka-aineet esiin. Viinipaketti ruoan kanssa oli loistava valinta, koska viinit sopivat ruokien kanssa täydellisesti. Ruokailun aikana asiakas kokee pohjoisen maut ja miljöö tekee kokemuksesta vieläkin rikkaamman. Tuohon aikaan ravintolassa oli valmiiksi suunnitellut menut, a la cartea ei ollut saatavissa. Tuotteistus oli todella onnistunut ja asiakas koki sen mitä pitikin. Kohdehan suosii sesongin puhtaita raaka-aineita ja vastuullisia lähituotteita. Ainut minulle mieleen tuleva kehityskohde on yläkerran akustiikka. Akustiikan takia salissa oli välillä hieman hälinää ja oli vaikea keskustella oman seurueen kanssa ja tuommoisessa kokemuksessa haluaisi rauhaa, koska se rauha ja hiljaisuus kuuluu Lappiin. Asiakkaallahan on myös mahdollisuus varata yksityinen romanttinen illallinen ravintolan vieressä sijaitsevassa kodassa.
Kohteessa ei ole hyödynnetty virtuaalitodellisuutta, koska kohde itsessään luo elämyksiä ja tarinoita. Mielestäni miljöö yhdessä ruoan kanssa luo asiakkaalle tarinaa.
TripAdvisorissa kohde on saanut 4,5 tähteä. Keskitasolla on vain 2 arvostelua ja loput arvostelut ovat tästä ylöspäin. Kohde ei ole saanut yhtäkään huonoa arvostelua. Eniten positiivisia kommentteja on saanut ruoka. Palvelu on saanut myös pääosin hyvää palautetta, mutta siellä täällä näkee hieman pettyneempiä kokemuksia palvelun suhteen. Muutamia pettyneitä kommentteja oli myös hinnan suhteen ja ruoan määrän, kun kyseessä on kuitenkin fine dining -ravintola. Kuitenkin kaikki kommentit ovat pääosin vain positiivisia.
Lähteet:
Levin Iglut. Ravintola Utsu - puhtaita makuja skandinaaviseen tyyliin. Luettavissa: https://leviniglut.net/fi/ravintola-utsu/. Luettu: 19.10.2020.
TripAdvisor. Restaurant Utsu. Luettavissa: https://www.tripadvisor.fi/Restaurant_Review-g677549-d11998474-Reviews-or10-Restaurant_Utsu-Levi_Lapland.html. Luettu: 19.10.2020.
Kommentit
Lähetä kommentti