Ruokamatkailutuote

Tehtävänäni oli suunnitella ruokamatkailutuote. Halusin tuotteistuksessa hyödyntää kaunista ja monipuolista Suomen luontoa sekä sen puhtaita antimia. 

Retkeksi valikoitui retki luontoon, jossa tehdään retki luontoon ja sen aikana kuullaan tarinoita Suomen luonnonantimista, poimitaan puolukoita ja karpaloita sekä nautitaan maisemista ja puhtaasta ilmasta. Retken jälkeen mennään keittiöön, jossa oppaan avustuksella valmistetaan esimerkiksi puolukkapiirakkaa ja karpaloista karpalokiisseliä. Valmistettava ruoka voi vaihdella ryhmän toiveiden ja oppaan mukaan. 

Retki toteutetaan Lapissa, mutta on mahdollista koko Suomen alueella. Retkessä tehdään yhteistyötä eri luonto-oppaiden kanssa, jotta retken saa onnistumaan koko Suomessa.

Kohderyhmänä ovat ulkomaalaiset asiakkaat ja mahdollisesti myös luonnosta erityisen kiinnostuneet suomalaiset tai vaikka työpaikanryhmät. Retki tehdään tilauksesta ja se on koko päivän, kestoltaan 6h. Kielinä on saatavaksi englanti ja suomi ja jos oppaista löytyy erikoisosaamista muista kielistä, tarjotaan niitäkin.

Retken hintaan sisältyy opastettu luontoretki, kuljetukset luontokohteen ja keittiön välillä, kumisaappaat ja marjanpoimintakori, leivontatarvikkeet ja kahvi/tee/mehu.






Kommentit